Pješačke i tematske staze

Kulturni đir „Dan s Rendićem“ vodi Vas u šetnju kroz najljepše i najstarije dijelove povijesne jezgre Grada Supetra i do mjesta na kojima je Ivan Rendić (1849. – 1932.) nestor hrvatskog kiparstva, rođeni Supetranin ostavio svoj trag. Đir započnite na supetarskoj rivi, ispred spomenika našem velikanu a nakon toga krenite u obilazak ulice kipara Rendića, Župne crkve, crkvenog muzeja, Leroja, ranokršćanskog mozaika, obiteljske kuće Rendić, parka Vrdolca, predjela Gustirne, ulice Ignjata Joba, galerije „Ivan Rendić“, alegorijskog spomenika „Um“, supetarske rive, gradske plaže „Banj“, a svoju šetnju završite na prekrasnom supetarskom groblju gdje možete vidjeti posljednje počivalište I. Rendića i nekolicinu njegovih radova. Uživajte!

Povrh Splitske nalaze se kamenolomi u kojima se vadio kamen za izgradnju Dioklecijanove palače u Splitu. Danas se ta ista palača nalazi na UNESCO-voj listi svjetske baštine. Do kamenoloma Vas iz centra Splitske vodi tematska staza „Herkules“ za koju svakako preporučamo da je posjetite. Staza je markirana planinarskom markacijom, na istoj se nalaze putokazi i interpretacijske ploče. U kamenolomu Rasohe očekuju Vas odmor, mir i spokoj prirode, priča o povijesti i reljef Herkulesa u stijeni. Uživajte!

Pješačka staza „Dolčevita“ vodi Vas u šetnju prekrasnom prirodom otoka Brača i donosi Vam priču o njegovoj gastronomskoj ljepoti, kulturi i tradiciji življenja. Na stazi koja započinje u blizini agroturizma „RANJAK“ povrh Supetra nalazi se 5 restorana, konoba i agrodmoaćinstava, 2 umjetničke galerije i obiteljska vinarija. Staza ukupne dužine nešto više od 6 km vodi Vas u Donji Humac i Dračevicu – još neotkrivene dragulje bračke arhitekture i načina življenja. Svaki od objekata na ovoj stazi nudi nešto autohtono, 100 % lokalno i svoje (maslinovo ulje, sir, rakije i likere, kamene suvenire, janjetinu, vino, slatke delicije).
Svakako Vam preporučamo da prošetate ovom stazom i upoznate sa sa svim čarima našeg načina življenja. Uživajte i dobar tek!

Pješačka staza „Maslinovi puti“ započinje u malom pitoresknom mjestu Mirca, koja su oduvijek bila zavičaj maslinarstva na otoku Braču. Ova pješačka staza kružnog oblika, dužine oko 6 km vodi Vas u šetnju maslinicima povrh naselja, do Prihoda – starog sustava za navodnjavanje, upoznaje s tradicijom proizvodnje maslinovog ulja, vrstama maslina koje rastu na Braču i vrijednosti maslinovog ulja u svakodnevnoj upotrebi. Uživajte!

Biciklističke staze

Premda duga 26 km ova biciklistička staza pogodna je za sve kategorije biciklista. Staza vas vodi iz Supetra preko Trolokvi do prekrasne uvale Babin laz. Dalje nastavljate do Splitske – antičke luke iz koje se izvozio kamen za izgradnju Dioklecijanove palače u Splitu (UNESCO). Iz Splitske do Postira vodi vas makadamski put. Nakon Postira kreće poslastica za sve ljubitelje bicikliranja i uživanja u prirodi. Prekrasna makadamska staza koja prati morsku liniju dovesti će Vas do čarobne pješčane uvale Lovrečine, jedne od najlijepših plaža otoka Brača. U Lovrečini uživajte u kupanju, druženju, ispijanju kave i svakako posjetite ostatke ranokršćanske bazilike Sv. Lovre iz  6.st. sa ciborijem.

Web: http://www.dalmatia-bike.com/staze/sv-lovre/

Saint Lovre bike track

Ova nezahtjevna 15 km duga i „family friendly“ biciklistička staza vodi vas iz centra Supetra preko Miraca, sjeverozapadnom obalom otoka Brača do prekrasnog Sutivana čiji je zaštitnik Sv. Roko. Staza u većem dijelu prati obalnu liniju, nema većih elevacija te je odlična za sve kategorije biciklista. Vozeći ovom stazom uživati ćete u lijepom pejzažu, mirisima mora i borove šume i na putu sigurno sresti nekolicinu šetača, trkača i kolega biciklista.

Web: http://www.dalmatia-bike.com/staze/sv-roko/

Saint Roko bike track

Sv. Petar je nebeski zaštitnik Grada Supetra. Prekrasna ali i zahtjevna biciklistička staza (42 km) nosi upravo njegovo ime. Iz centra Supetra staza vas vodi do pitoresknih Miraca, nakon kojih započinje zahtjevan uspon makadamskom stazom i aslfaltiranom državnom cestom do početka Pješačke & gourmet staze „Dolčevita“. Po dolasku na vrh početnog dijela „Dolčevite“ nastavljate dalje prema Nerežišćima – povijesnoj prijestolnici Brača. U Nerežišćima zastanite pokraj crkvice Sv. Petra u čijem krovu raste mali bor, „brački bonsai“ – jedan od najfotografiranijih detalja na ooku Braču. Nakon Nerežišća nastavljate uspon do odvojka za makadmasku stazu koja Vas vodi do Lovrečine – čarobne pješčane uvale i jedne od najlijepših plaža otoka Brača. Za povratak u Supetar samo slijedite  oznake ove biciklističke staze.

Web: http://www.dalmatia-bike.com/staze/sv-petar/

Saint Petar bike track

Biciklistička staza Sv. Jelene u dužini od 30 km zahtjevna je staza koja će Vas preko  Miraca i trasom „Maslinovih puta“ dovesti do Dračevice – još neotkrievnog dragulja otočke arhitekture. Nakon kušanja domaćih vina u obližnjoj vinariji krenite dalje preko Nerežišća do  Škripa – najstarijeg naselja na otoku Braču. U Škripu, čija je Sv. Jelena i zaštitnica posjetite Muzej otoka Brača i Muzej uja. Iz Škripa Vas staza dalje vodi prema moru, do prekrasne Splitske – antičke luke iz koje se izvozio kamen za izgradnju Dioklecijanove palače u Splitu (UNESCO). Preporučamo Vam da zastanete u ovoj prekrasnoj uvali, udahnete mirise mora i borova te se počastite nekim od ribljih specijaliteta i domaćim vinom u odličnim restoranima. Za povratak u Supetar samo slijedite oznake ove biciklističke staze.

Web: http://www.dalmatia-bike.com/staze/sv-jelena/

Saint Jelena bike track

Turističke agencije

Vlasnik: Ela Mandić

Adresa: Hrvatskih velikana bb, 21400 Supetar

Tel: +385 (0) 21 584 351 // 385 (0) 95 396 0176

Email: brattia.travel@gmail.com

Web: http://www.discover-brac.com/index.php/hr/

Instagram: https://www.instagram.com/brattiatravel1/

Vlasnik: Ivan Matulić

Adresa: Porat 10, 21400 Supetar

Tel:+385 (0) 21/ 631 105 // +385 (0) 91 52733 91

Email: info@atlas-supetar.com

Web: http://www.atlas-supetar.com

Facebook: https://www.facebook.com/ATLAS-Supetar-doo-Travel-agency

Vlasnik: Lada Purić

Adresa: Put Vele Luke 9, 21400 Supetar

Tel: +385 (0) 91 1597 231

Email: info@idiividi.com

Web: http://www.idiividi.com/en/contact

Facebook: https://hr-hr.facebook.com/idiividitravel

Iznajmljivanje

Bicikla - borodova - auta - motora

Adresa:Bana Josipa Jelačića 14
Kontakt osoba:Antonijo Zidar 091 5165126
E-mail: antonijo.zidar@st.t-com.hr

Adresa:Iseljenika 13 B
+385(0)91 916 9228 Matko Bakulić
E-mail: matkobakulic@gmail.com
web: www.skiper.com.hr
face: www.facebook.com/biggamefishingsupetar

Adresa:Vlačica bb
Kontakt osoba:Freni Opačak 095 521 7611
E-mail: freni.opacak@hotmail.com
Web: www.rent-a-bike-brac.com

Adresa:Put Pašika 5B
Kontakt osoba:
Ante Gospodnetić +385(0)99 201 1000
E-mail: irante@yahoo.com
web: www.renta-irante.com

Adresa:Porat 2
Kontakt osoba: Marina Martić     021 630 709
E-mail: mb.skrip@st.t-com.hr
web: www.mb-rental.hr

Put Vela Luke bb
21400 Supetar
otok Brač Hrvatska

E-mail: info@rentamotorino.com
booking@rentamotorino.com
Tel: +385(0) 95 903 6430
www: rentamotorino.com

Adresa: Petra Jakšića 31
Kontakt osoba: Robert Škegro 091-534-7575
E-mail: rentaroberts2001@gmail.com
web: www.rentaroberts.com

Vlasnik: Vinko Marinelić
Kontakt: +385919537124

Supetar tennis lessons

Ronjenje

Vlasnik: Jaroslaw Maciejewski
Adresa: Put Vela luke 10, Supetar
Kontakt osoba: +385 98 922 7512
E-mail: amber.dive@gmail.com
Web: www.amber-divecenter.com

Supetar Amber Diving Center

Vlasnik: Maciej
Adresa: Put Vela luke 4, Supetar
Kontakt: +385 98 130 7384
E-mail: maciej@fundiveclub.com
Web: www.fundiveclub.com

Supetar Fun Dive Club