• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Dobrodošli na službenu stranicu Turističke zajednica Grada Supetra...

VIDEO - ŠKRIP

 

GASTRONOMIJA OTOKA BRAČA

Otok Brač smješten je u Dalmaciji i na Mediteranu u čijim gastronomijama i kuhinjama pretežno nalazimo ribu i morske plodove. Gastronomijom otoka Brača dominira – janjetina! Premda bogata gastronomska ponuda otoka obiluje svježom ribom i plodovima iz mora, odličnim vinom i djevičanskim maslinovim uljem, ipak su povijest i način života otoka Brača njegovu gastronomiju usmjerile na janjetinu, sir, mlijeko i mliječne proizvode.


VITALAC je autohtono bračko jelo i njegov gastronomski dijamant koji je uvršten na popis nematerijalne baštine RH.
I dolska torta HRAPOĆUŠA – prekrasna slatka delicija koja se priprema prema staroj i strogo čuvanoj recepturi u mjestu Dol također je gastronomski dijamant našeg otoka koju morate probati kada ste na Braču.

Od ostalih ne – morskih jela preporučamo Vam nadaleko priznati brački ovčji sir, škutu, maslinovo ulje, crno vino (plavac mali), bračku tortu od badema, hroštule...


Već duži niz godina turistička sezona u Supetru započinje velikim međunarodnih kulinarskim festivalom „Biser mora“. Okupljanje je to vrhunskih kuhara iz 15-ak zemalja Europe koji upravo u Supetru predstavljaju svjetske trendove u kulinarstvu, nove vještine i znanja.Organizatori festivala SKMER – Savez kuhara europskih i mediteranskih regija i Svpetrvs hoteli d.d. Waterman resorts. (www.dalmatinskikuhar.hr)


R E S T O R A N I


Na Brige bb - Donji Humac
21400 Supetar

U ugodnom ambijentu na visini od 380 m nadmorske visine na površini od 8.000 m2 nalazi se seosko domaćinstvo i restoran ˇBelvedere Žižaˇ. Započeo je s radom 2005 god. kao nastavak dugogodišnje tradicije ugostiteljstva obitelji Omerović - Žiža iz Supetra. Okružen je maslinom, vinovom lozom, smokvama, trešnjama, višnjama...

Gornji Ranjak, 21400 Supetar

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo obitelji Rajević, nalazi se na putu između Supetra i Nerežišća. Cjelokupno gospodarstvo, koje je većinom maslinik, ograđeno je suhozidom,  a osim maslina tu su zastupljene i druge mediteranske kulture: bajame, smokve, višnje, kao i razne povrtne kulture, koje sadimo za potrebe svog domaćinstva.

Porat bb, 21400 Supetar

Grill i pizzeria "Jadran" nalazi se na samoj supetarskoj rivi. U ponudi imamo veliki izbor jela sa roštilja, pizze, internacionalna jela i veliki izbor domaćih vina. U ugodnom okruženju uživajte u našoj ponudi. Unaprijed Vam se zahvaljujemo na posjeti.

Put Mora 22, 21400 Mirca

Konoba Mate nalazi se u Mircima, na samoj obali mora. Tijekom sezone svakodnevno nudi raznovrsna jela: riblje specijalitete, jela sa roštilja i ispod peke. Bogata ponuda jela a la carte te bogata vinska karta. Organiziramo grupne ručkove, domjenke i proslave.

Porat 31, 21400 Supetar

Konoba lukin smjestila se na zapadnoj strani supetarske luke. Unutrašnjost je u kamenu i drvu. Nudi se sve vrste mesa i kvalitetna riva, posluženo u ugodnom ambijentu. Od specijaliteta izdvajamo razne pašte i rižote.

Jobova 6, 21400 Supetar

Restoran "Konoba Vinotoka", Konoba Vinotoka je restoran sa dugogodišnjim iskustvom poznat po ribljim sprecijalitetima. Tvrtka posjeduje svoju kuću pa tako restoran na ponudi ima svakodnevno svježu ribu i školjke.

Donji Humac, Otok Brač
Kontakt osoba: Jakšić Rosana
gsm: +385(0)91 799 0139
www.konoba-turanj.hr

Konoba Turanj nalazi se na otoku Braču, u općini Nerežišća, 1,5 km izvan naselja Donji Humac na osami u prirodnom ambijentu vlastitih vinograda i maslinika. Ukusno uređena dalmatinska konoba obiteljskog tipa, sa izloženim brojnim starinama, sa dva osvijetljena boćališta, vanjskom terasom u masliniku, bunjom (kamena poljska kućica) starom preko 150 godina, uz vrijedne domaćine obitelji Jakšić, osigurat će ugodan boravak Vaše obitelji, prijatelja ili poslovnih partnera.  U trenucima odmora tišina i prirodno okruženje idealan su spoj za opuštanje. Konoba radi tokom ljetne sezone svaki dan od 17 do 23 h i po najavi organiziranih grupa, van sezone radi ekskluzivno za svaku grupu posebno.


Put vele luke 19 - Supetar
Tel: +38521631719

Smješten na odličnoj lokaciji, blizu hotela i najpopularnijih supetarskih plaža. Ugodan ambijent. Prihvatljive cijene. Dobar izbor svježe hrane, mesnih i ribljih jela.

Može li ljepota jednog podneblja biti začinom, postati namirnicom?
Odgovor potražite u GRILL GARDENU, restoranu.
Tu uz birana jela, naše maslinovo ulje, povrće i puno Brača iznova otkrijte ljepotu koju ste možda zaboravili.

Restoran nadomak Miraca, 3 km od Supetra svega 200 m udaljen od ceste prema Sutivanu

Dobro došli u GRILL GARDEN - zeleni vrt modrih vidika, prirodne hrane i odlične kuhinje!

Svaki dan 12:00 - 23:00

Informacije i rezervacije:
+385 99 393 5799
+385 21 606 606