• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Dobrodošli na službenu stranicu Turističke zajednica Grada Supetra...

VIDEO SUPETAR

 

VIDEO - BRAČ


VIDEO - ŠKRIP

 

OTOČKA KUHINJA 

 

GASTRONOMIJA OTOKA BRAČA

Otok Brač smješten je u Dalmaciji i na Mediteranu u čijim gastronomijama i kuhinjama pretežno nalazimo ribu i morske plodove. Gastronomijom otoka Brača dominira – janjetina! Premda bogata gastronomska ponuda otoka obiluje svježom ribom i plodovima iz mora, odličnim vinom i djevičanskim maslinovim uljem, ipak su povijest i način života otoka Brača njegovu gastronomiju usmjerile na janjetinu, sir, mlijeko i mliječne proizvode.


VITALAC je autohtono bračko jelo i njegov gastronomski dijamant koji je uvršten na popis nematerijalne baštine RH.
I dolska torta HRAPOĆUŠA – prekrasna slatka delicija koja se priprema prema staroj i strogo čuvanoj recepturi u mjestu Dol također je gastronomski dijamant našeg otoka koju morate probati kada ste na Braču.

Od ostalih ne – morskih jela preporučamo Vam nadaleko priznati brački ovčji sir, škutu, maslinovo ulje, crno vino (plavac mali), bračku tortu od badema, hroštule...


Već duži niz godina turistička sezona u Supetru započinje velikim međunarodnih kulinarskim festivalom „Biser mora“. Okupljanje je to vrhunskih kuhara iz 15-ak zemalja Europe koji upravo u Supetru predstavljaju svjetske trendove u kulinarstvu, nove vještine i znanja.Organizatori festivala SKMER – Savez kuhara europskih i mediteranskih regija i Svpetrvs hoteli d.d. Waterman resorts. (www.dalmatinskikuhar.hr)


R E S T O R A N I


Na Brige bb - Donji Humac
21400 Supetar
+385(0)91 517 1288 Žiža
+385(0)91 151 7128 Vjeka

U ugodnom ambijentu na visini od 380 m nadmorske visine na površini od 8.000 m2 nalazi se seosko domaćinstvo i restoran ˇBelvedere Žižaˇ. Započeo je s radom 2005 god. kao nastavak dugogodišnje tradicije ugostiteljstva obitelji Omerović - Žiža iz Supetra. Okružen je maslinom, vinovom lozom, smokvama, trešnjama, višnjama...

Gornji Ranjak, 21400 Supetar
+385(0)91 631 6699

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo obitelji Rajević, nalazi se na putu između Supetra i Nerežišća. Cjelokupno gospodarstvo, koje je većinom maslinik, ograđeno je suhozidom,  a osim maslina tu su zastupljene i druge mediteranske kulture: bajame, smokve, višnje, kao i razne povrtne kulture, koje sadimo za potrebe svog domaćinstva.

Porat bb, 21400 Supetar

Grill i pizzeria "Jadran" nalazi se na samoj supetarskoj rivi. U ponudi imamo veliki izbor jela sa roštilja, pizze, internacionalna jela i veliki izbor domaćih vina. U ugodnom okruženju uživajte u našoj ponudi. Unaprijed Vam se zahvaljujemo na posjeti.

Put Mora 22, 21400 Mirca

Konoba Mate nalazi se u Mircima, na samoj obali mora. Tijekom sezone svakodnevno nudi raznovrsna jela: riblje specijalitete, jela sa roštilja i ispod peke. Bogata ponuda jela a la carte te bogata vinska karta. Organiziramo grupne ručkove, domjenke i proslave.

Porat 31, 21400 Supetar
+385(0)21 630 683

Konoba lukin smjestila se na zapadnoj strani supetarske luke. Unutrašnjost je u kamenu i drvu. Nudi se sve vrste mesa i kvalitetna riva, posluženo u ugodnom ambijentu. Od specijaliteta izdvajamo razne pašte i rižote.

Jobova 6, 21400 Supetar
+385(0)21 630 969

Restoran "Konoba Vinotoka", Konoba Vinotoka je restoran sa dugogodišnjim iskustvom poznat po ribljim sprecijalitetima. Tvrtka posjeduje svoju kuću pa tako restoran na ponudi ima svakodnevno svježu ribu i školjke.

Donji Humac, Otok Brač
Kontakt osoba: Jakšić Rosana
gsm: +385(0)91 799 0139
www.konoba-turanj.hr

Konoba Turanj nalazi se na otoku Braču, u općini Nerežišća, 1,5 km izvan naselja Donji Humac na osami u prirodnom ambijentu vlastitih vinograda i maslinika. Ukusno uređena dalmatinska konoba obiteljskog tipa, sa izloženim brojnim starinama, sa dva osvijetljena boćališta, vanjskom terasom u masliniku, bunjom (kamena poljska kućica) starom preko 150 godina, uz vrijedne domaćine obitelji Jakšić, osigurat će ugodan boravak Vaše obitelji, prijatelja ili poslovnih partnera.  U trenucima odmora tišina i prirodno okruženje idealan su spoj za opuštanje. Konoba radi tokom ljetne sezone svaki dan od 17 do 23 h i po najavi organiziranih grupa, van sezone radi ekskluzivno za svaku grupu posebno.


Put vele luke 19 - Supetar
Tel: +38521631719

Smješten na odličnoj lokaciji, blizu hotela i najpopularnijih supetarskih plaža. Ugodan ambijent. Prihvatljive cijene. Dobar izbor svježe hrane, mesnih i ribljih jela.

Može li ljepota jednog podneblja biti začinom, postati namirnicom?
Odgovor potražite u GRILL GARDENU, restoranu.
Tu uz birana jela, naše maslinovo ulje, povrće i puno Brača iznova otkrijte ljepotu koju ste možda zaboravili.

Restoran nadomak Miraca, 3 km od Supetra svega 200 m udaljen od ceste prema Sutivanu

Dobro došli u GRILL GARDEN - zeleni vrt modrih vidika, prirodne hrane i odlične kuhinje!

Svaki dan 12:00 - 23:00

Informacije i rezervacije:
+385 99 393 5799
+385 21 606 606

 

eVISITOR PRIJAVA


OTKRIJTE BRAČ...