• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Dobrodošli na službenu stranicu Turističke zajednica Grada Supetra...

VIDEO SUPETAR

 

VIDEO - BRAČ


VIDEO - ŠKRIP

 

OTOČKA KUHINJA 

 

DOGAĐANJA 2018Već duži niz godina turistička sezona u Supetru započinje velikim međunarodnih kulinarskim festivalom „Biser mora“. Okupljanje je to vrhunskih kuhara iz 15-ak zemalja Europe koji upravo u Supetru predstavljaju svjetske trendove u kulinarstvu, nove vještine i znanja.Organizatori festivala SKMER – Savez kuhara europskih i mediteranskih regija i Svpetrvs hoteli d.d. Waterman resorts. (www.dalmatinskikuhar.hr)


Supetar će od 09. – 12.svibnja 2018.g. biti domaćin 4. Međunarodnog kongresa ruralnog turizma. Očekuje se sudjelovanje preko 400 učesnika koji će nekoliko dana u Supetru raspravljati o novim smjerovima razvoja ruralnog turizma, prezentirati učinjeno i promovirati ponude svojih krajeva. Biti će ovo jedan od najvećih stručnih tursitičkih skupova  ikad održanih u Supetru a održati će se u novom kongresnom centru Svpetrvs hotela d.d.


Bračko folklornno društvo „Ciciljona“ organizator je smotre hrvatskog otočkog folklora koja nam svake godine u Supetar dovodi folklorna društva s hrvatskih otoka i prijatelje. Prilika je to na jednom mjestu vidjeti bogatu folklornu baštinu naše zemlje i uživati u koloritu raznolikih nošnji.


Jednom godišnje okupljaju se supetarske kulturne i sportske udruge i natječu se u tradicionalnim sportovima i vještinama kao što su povlačenje konopa, prenošenje kašeta, graničari i sl. Večer je to za zabavu i druženje u sportskom duhu. Tako će biti i ove godine na supetarskoj rivi 09. lipnja.

Festival dalmatinsih otočkih klapa u Supetar dovodi klape sa 4 srednjodalmatinskih otoka – Brača, Hvara, Visa i Šolte. Od ove godine termin održavanja prebačen je iz rujna u lipanj, točnije 16.06. na Glavici u Supetru.

Supetarsko lito je najveća kulturna manifestacija u našem gradu, koju zajednički organiziraju Grad Supetar i Turistička zajednica Grada Supetra uz pomoć Župe Supetar i Narodne knjižnice. Supetarsko lito započinje oko 20. lipnja i traje tri puna mjeseca. Unutar programa Supetarskog lita organiziraju se mnogobrojne izložbe, koncerti, festivali, folklorne i klapske večeri, ribarske fešte, dramske predstave, književni susreti, prezentacije i dr. Posebnu vrijednost u sklopu programa imaju nastupi 7 supetarskih kulturnih udruga.

VO'i'SA – Dani urbane glazbe je festival urbane glazbe koji u Supetar početkom kolovoza privlači ljubitelje novih smjerova elektronske glazbe. Maštoviti i chill out program, ležerna atmosfera ljetnih vreva, odlični zvukovi i pozornice uz more dovoljan su motiv da budete u Supetru početkom kolovoza.


Svima Vama koji zaista želite biti dijelom zajednice u kojoj ste odlučili provesti svoj godišnji odmor toplo preporučamo izložbu u Mutnim kalama u Mircima. Uistinu jedinstvena izložba popraćena dalmatinskom klapskom pismom, pečenim srdelama i crnim vinom nezaboravan je dio kulturno – turističke ponude Grada Supetra. Izložba se održava u neponovljivom ambijentu Mutnih kala / Donjih dvora u pitoresknim Mircima a posjeti je nekoliko stotina ljudi.

Već 6 godina Supetar slavi Dan domovinske zahvalnosti, pobjede i hrvatskih branitelja koncertima iz ciklusa „Dive u Supetru“. Do sada su na njemu gostovale Tereza Kesovija, Jasna Zlokić, Josipa Lisac, Radojka Šverko i Zorica Konđa. Koncert se održava ispred župne crkve u Supetru.
Brač Film Festival održava se od 2015.g. u Supetru i usmjeren je dugometražnom filmu i mladim hrvatskim autorima. Osim odličnog filmskog programa, festival donosi i radionice filma, koncerte i puno zabave. Direktor festivala je Bruno Mustić, mladi hrvatski režiser i student Akademije filmskih umjetnosti u Zagrebu.

Stjepan „Štefe“ Pulišelić je najpoznatiji brački čakavski pjesnik. Napisao je 14 zbirki pjesama o Braču na izvornom dijelaktu i time zauvijek zadužio sve generacije nas Bračana. Njemu u čast kulturne ustanove i pojedinci krajem kolovoza organiziraju festival čakavske riči u njegovom rodnom Škripu. Cilj festivala je njegovanje izvorne čakavske riječi i čuvanje našeg identiteta.

Međunarodni brački karneval jedinstven je karnevalski događaj na našim prostorima. 7 dana maškaranog ludila, gosti iz nekoliko zemalja u okruženju, srdačni domaćini, sportske igre karnevalista i obilazak nekoliko mjesta otoka Brača u društvu maškara nezaboravan su doživljaj za sve one koji sredinom rujna dođu na otok Brač.

 

eVISITOR PRIJAVA


OTKRIJTE BRAČ...

 

PRIDRUŽITE NAM SE NA...

 

COMING SOON...


4.SMOTRA HRVATSKOG
OTOČKOG FOLKLORA


Supetar, 19.05.2018. , 19.00h